onsdag den 23. november 2011

Rosekager

Lækre sirupsdryppende tyrkiske småkager, som min rigtige gode veninde har lært mig at lave.
Disse kager er bestemt ikke kalorievenlige, men de smager vidunderligt:)
Opskrift og fremgangsmåde er som følger:


Ingredienser:
250 g kærgården
1 dl solsikkeolie
1 dl yoghurt naturel
1 æg
3 tsk. bagepulver
3 tsk. vaniljesukker
et nip salt
hvedemel

Sirup:
8 dl vand
8 dl sukker
saft af 1/4 citron



Fremgangsmåde:

1) Først tilberedes siruppen: ingredienserne til sirup hældes i en gryde og varmes op til kogepunktet, derefter skrues der ned for varmen og siruppen småkoger i ca. 40 min. Stilles til afkøling.

2) Smeltet smør, solsikkeolie, yoghurt naturel, æg, bagepulver, vaniljesukker og salt blandes.
Herefter tilsættes hvedemel til dejen er "øreflipsblød". Dejen hviler 10 min.


3) Dejen rulles tyndt ud og udstikkes i cirkler.


Seks cirkler ligges i forlængelse af hinanden...


 ...og rulles sammen...


...fra første til sjette cirkel...


 ...og rullen ender med at se sådan ud.


 Herefter skæres rullen over på midten med en skarp kniv...

...og - voila - du har nu to fine roser:)

4) Rosekagerne bages i en forvarmet oven ved 200 grader til de er gyldne.

5) De afkølede rosekager lægges i en bradepande og overhældes med lunken sirup.
Kagerne trækker i siruppen i ca. 4 timer, hvorefter den overskydende sirup hældes fra, så kagerne ikke bliver for bløde og begynder af smuldre.
Kagerne pyntes evt. med hakkede afskallede pistacienødder.


Ovenstående metode er også med anvendelig til fremstilling af marcipanroser:)
God fornøjelse.

2 kommentarer:

  1. Hvor er de dog søde. Og mange tak for billedinstruktionen; den sætter sådan én som mig stor pris på : )

    SvarSlet